Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yildirim, Halide" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    High-beta-glucan and low-glycemic index functional bulgur produced from high-beta-glucan barley
    (Elsevier, 2024) Tekin-Cakmak, Zeynep Hazal; Ozer, Cagla; Ozkan, Kubra; Yildirim, Halide; Sestili, Francesco; Jilal, Abderrazek; Sagdic, Osman
    A high beta-glucan hull-less barley (cv. Chifaa) was used in bulgur production and its technological and nutritional properties were compared with bulgurs of another hull-less barley and durum wheat. Although Chifaa bulgur had longer cooking time (9.5 min) which is expected to have an increasing effect on total organic matter (TOM), it had lower TOM (1.31 g/100 g) than the durum bulgur. The phenolics of barleys were significantly higher than those of Kiziltan wheat. The amounts of total phenolic contents decreased after bulgur production. While glycemic index (GI) of durum bulgur was high, GI of barley bulgurs were medium probably due to their higher beta-glucan contents. The GI of Chifaa (56.25) is very close to the limit value of low GI foods (56). The limit to bear the health claim is 3 g of beta-glucans/serving. The results indicated that this can be provided per serving of high beta-glucan barley bulgur.

| İstinye Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İstinye Üniversitesi, İstanbul, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim