Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Canay, Ferda Unsal" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Quality and nutritional characteristics of durum wheats grown in anatolia
    (2022) Canay, Ferda Unsal; Sanal, Turgay; Köksel, Hamit
    This study aimed to determine the quality and nutritional characteristics of durum wheat varieties commonly grown in Anatolia and detect changes in nutritional properties due to milling. There were significant differences in hectoliter weight, thousand kernel weight, hardness index, kernel size, ash, protein, beta-carotene contents, and SDS sedimentation values. The correlation between ash and phytic acid contents was significant (r=0.953). Over 60% reduction was observed in semolina samples' phytic acid content compared to wheat. There were significant correlations between TDF and phytic acid contents in the durum wheat and semolina samples. Although the Zn, Fe, P, Ca, and B concentrations of the wheat samples grown in Central Anatolia were higher than those grown in South-eastern Anatolia, there was an opposite trend in their semolina samples. The results might benefit breeders in improving durum wheat's technological and nutritional quality.

| İstinye Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İstinye Üniversitesi, İstanbul, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim